L´amor ho pot tot

Escrito por: Ainjova

Hi havia una vegada una nena que es deia Aina i tenia a la seva mare que feia anys havia estat a la presó, però ella era encara molt petita i no es va assabentar de res.

Però un dia quan tenia 8 anys, l’hi van explicar fora de casa, i l’hi va preguntar a la seva mare. A la mare no li va quedar mes remei que explicar-li tota la veritat.

Madre e hijaEls sentiments que en aquells moments van sorgir, van ser molt contradictoris, ja que la mare se sentia alleujada al no haver d’ocultar alguna cosa a la seva filla, però al seu torn de tristesa, perquè a la seva edat ja havia de marxar-se.

A partir d’aquell moment Aina va caure en una forta depressió, fins i tot va patir “boulling” en el collegi, se la veia més enfonsada, com si res li importés i tot li donava igual, però veia com la seva mare lluitava per ella i per tirar endavant, i ella l’adorava.

La mare la va portar a tota classe de metges especialistes en el seu cas, però Aina, no aixecava cap, fins i tot va haver d’estar ingressada en un hospital de dia, però li van donar l’alta al poc temps.

Durant dies la mare va mantenir moltes converses amb Aina, però semblava que no servien de rés, encara que de tant en tant tenia una petita recuperació. La mare estava desesperada, i Aina es tancava a la seva habitació a plorar, no volia parlar amb la mare perquè no desitjava fer-la patir, però semblava que a poc a poc el problema s’anava normalitzant.

Es feia la forta
perquè no la veiés plorar

Passats uns anys, per la mateixa causa, la mare d’Aina va haver d’ingressar de nou a la presó. Aquell trimestre Aina va suspendre totes les assignatures, però quan anava a veure a la seva mare a la presó, semblava com si no hagués passat rés. Es feia la forta perquè no la veiés plorar, per no fer patir a la mare.

Un dia no va poder més i es va esforçar davant de la mare i van estar parlant, però Aina no escoltava absolutament rés, tan sol plorava i li deia a la seva mare que únicament desitjava estar amb ella perquè la necessitava molt al seu costat i no la tenia.

Dies després van tenir un bis a bis i van estar parlant durant molt temps, i la mare li va dir que passés el que passés, sempre estaria orgullosa d’ella. A partir d’aquell dia Aina va millorar les seves notes i acabant els cursos amb excellents, i fins i tot va acabar una carrera i ara és una de les millors actrius i una bona advocada.

Aina s’estava enfonsant, i les paraules amb tot l’amor de la seva mare que li va dir en el seu moment, van ajudar al fet que Aina creixés, i pogués ser el que ella volia ser en la vida.

 A continuación reproducimos un vídeo de una entrevista que le hicieron a Pilar (Ainjova), en calidad de ganadora del premio de Poesía de Sant Jordi 2012.


Imprimir artículo Imprimir artículo Etiquetado como:

Comparte este artículo

Deja un comentario

Por favor ten presente que: los comentarios son revisados previamente a su publicación, y esta tarea puede llevar algo de retraso. No hay necesidad de que envíes tu comentario de nuevo.